Değerli Meslekdaşım,

 

12.10.2010

 

Arşiv Arama

 

Önceki Sayfa

 

Resmi Duyurular

 

Değerli Meslekdaşım,

Yahya Arıkan - İSMMMO Başkanı - 12 Ekim 2010 Salı - İstanbul

23-24 Ekim 2010 tarihinde yapılacak TÜRMOB Genel Kurul toplantısının yaklaştığı bugünlerde bizler, mesleğimiz ve meslek camiamız adına önemli çalışmalar yapmaya devam ederken, ne yazık ki birtakım kişiler tarafından da karalama politikaları güdülerek tarafımız ve meslek camiamız yıpratılmaya çalışılmaktadır.

Son günlerde; ismini bile açıklamaktan aciz birtakım kişilerce “MESLEK AHLAK KOMİTESİ” ismi kullanılarak meslek camiasına gönderilen e-maillerle, başkanlığını yaptığım İSMMMO ve tarafım hakkında asılsız bir şekilde, Maliye Bakanlığı tarafından İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu belirtilmektedir.

2007-2008 yıllarında Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından başkanlığını yaptığım İSMMMO’da, 3568 sayılı Meslek Yasamızın 41.maddesi çerçevesinde yapılan denetim sonucu hazırlanan raporda; şahsıma yönelik en ufak bir suçlama yer almadığı gibi, başkanlığını yaptığım İSMMMO hakkında da Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı ve/veya Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılmış bir işlem, açılmış bir dava veya yapılmış bir şikayet başvurusu da bulunmamaktadır. Raporda şahsım hakkında en ufak bir suçlama yer almış olsa idi, kamu görevlisi sıfatıyla bulunduğum Oda başkanlığı görevine devam etmem söz konusu olamazdı.  Kaldı ki; haberde geçen suçlamalar doğru olsa idi şimdiye kadar ilgili diğer tüm kişilerce yapılan işlem ve alınan kararlara itiraz edilir, yasal yollara da müracaat yapılırdı. Kamu tüzel kişiliğine haiz olan ve ilgili Yasa ve Yönetmelikler doğrultusunda Yönetim Kurulu tarafından karar alınan İSMMMO’da, bireysel insiyatiflerin olması hiçbir şart ve zeminde söz konusu olamayacağı gibi, bu tür iddiaların yapılması dahi abesle iştigaldir. Meslek ahlak kurallarından bahsedenlerin ne denli ahlaksızlık yaptıkları apaçık ortadadır.

Başkanlığını yaptığım İSMMMO’nun seçimlerinde, Oda’nın kurulduğu günden itibaren  giderek artan bir oy oranı ile İSMMM Odasının Başkanlığına seçilmekteyim. Uluslararası bir meslek birliği olan İSMMM Odasının başkanlığına bu şekilde seçilmek ve layık görülmek, başarılı, dürüst, şerefli, onurlu kişilik ve yöneticilik anlayışı ile mesleğe ve meslek birliğine verdiğimiz emek ve yaptığımız katkılardan dolayıdır. İSMMMO Genel Kurul öncesinde de aynı amaçla yapılan bu karalamalar; kamuoyunda tarafımızı kötülemek, yıpratmak, hakkımızda şaibeli bir izlenim bırakmak ve onur, şeref ve saygınlığımızı meslek camiası ve tüm kamuoyu nezdinde zedelemek amacına matuftur.

Tarafımızı yıpratmaya yönelik bu e-mailler hakkında gerekli yasal müracaatlar yapılmıştır. Bu tür karalama kampanyasını yürüten birtakım kişiler hakkında yaptığımız yasal başvurular sonucu ceza davaları açılmış olup, bu kişiler hakkında Ceza Mahkemesi tarafından verilmiş mahkumiyet kararları da bulunmaktadır. Bu kararlar kesinleştiğinde tüm mesleki kamuoyuyla da paylaşılacaktır.

Yaklaşık 30.000 üyesinin ve 6.000 civarında stajyerinin bulunduğu bir meslek kuruluşunda yapılan demokratik seçimler sonucunda seçilerek başarılı çalışmalara imza atmış olmamız nedeniyle; bu başarılarımızdan rahatsız olarak, kendi kişisel hırsları ve kaprisleri yüzünden tarafımızı ve meslek camiamızı yıpratmak isteyen kişiler dönem dönem olacaktır. Ancak bu kişilerin, hiçbir gerçekliğe dayanmayan karalama politikalarına hiçbir şekilde itibar edilmemesi gerekmektedir. Mesleki örgütümüz, mesleki ahlak ve disipline haiz olamayan kişilerce yapılacak karalamalara hiçbir dönemde geçit vermeyecek güçte ve konumdadır.

Mesleki mücadelemiz de, 21 yıl önce bu mesleği yasal zemine kavuşturup meslek Odası’nı kurarken duyduğumuz heyecan ve gururla devam etmektedir. Bu yolda önümüzde çıkacak her türlü engelleri de hep birlikte sahip olduğumuz güçle aşmaya devam edeceğiz.

TÜRMOB Genel Kurulu’nun da mesleğimiz ve camiamız adına başarılı geçmesini diler, saygılar sunarım.

İktisadi Dayanışma Gazetecilik Matbaacılık ve Danışmanlık Ltd.Şti - Türkiye' nin En Büyük Mevzuat Portalına Hoş Geldiniz

 

Yahya Arıkan

 

Okunma: 594

Diğer Yazıları

 


Yazarın En Çok Okunan 5 Yazısı

 

Değerli Meslekdaşım,